БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 14 грудня 2016 р.

МОДНЕ ЧТИВО

Ця книга сподобається далеко не всім (скажімо, батькам її читати не рекомендується!). В книжці ідеться про неоднозначні теми, які змусять вас обговорювати, обмірковувати прочитане і скласти про це власну думку. Вона – страшенно цікава, хоч її і непросто читати. Насолоджуйтеся!
Штайнгьофель, Андреас. Середина світу / А. Штайнгьофель ; пер. з нім. І. Загладько. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2016. - 432 с. 
Це історія про все перше, раннє, несподіване, що стається на початку життєвого шляху. Написана для підлітків, вона стала неабияк популярною в Німеччині, знайшовши читачів серед значно ширшого кола. Адже кожному важливо дізнатися, де вона – середина світу.
Проникливий роман, написаний від імені 17-літнього гомосексуаліста Філа. Втім, його сексуальна орієнтація – на маргінесі (кохання і стосунки тут цікаві самі по собі, а не в розрізі того, що це люди однієї статті), в центрі – життя підлітка-аутсайдера, непрості стосунки і сім’ї. З матір’ю, сестрою, однолітками, з хлопцем. Авторові вдалося переконливо прописати характер головного героя, часом удаючись у ретроспекції, пригадування. Книжка напружена, не відпускає до останньої сторінки: все чекаєш, коли вистрілить необачно залишена в коридорі рушниця.
До слова, про ЛГБТ. Ні Філа, ні його оточення секруальна орієнтація хлопця не переймає, навпаки, всі ставляться до цього спокійно. Щоправда, про свою любов до хлопців Філ переважно мовчить, адже навіть у толерантній Європі трапляються гомофоби, особливо якщо йдеть про маленьке консервативне містечко.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...