БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

неділю, 27 листопада 2016 р.

ГОТУЄМОСЯ ДО НОВОГО РОКУ

Розпочинається Різдвяний піст (православний)
Різдвяний піст називається ще Пилипівським постом або, в просторіччі, Пилипівка, оскільки його переддень припадає на день пам'яті апостола Пилипа (27 листопада). У Православ'ї його також називають Чотиридесятницею, оскільки піст, встановленний на честь Різдва Христового, триває 40 днів - до самого передодня світлого свята. Різдвяний піст, ймовірно, з'явився на самій зорі християнства. Зокрема, в історичних джерелах він згадується, починаючи з IV століття.
Вважається, що ця традиція виросла з посту передодня свята Богоявлення, яке відзначили як мінімум з ІІІ століття, а пізніше розділилося на свята Різдва Христового і Хрещення Господнього. 
Справжній піст пов’язаний з молитвою, покаянням і утриманням від пристрастей і пороків, викоріненням злих справ, прощенням образ. Піст – не мета, а засіб упокорити свою плоть і очиститися від гріхів. Без молитви і покаяння піст стає всього лиш дієтою. Сутність посту виражена в церковній пісні: "Постуючи від їжі, душе моя, і не зчищаючись пристрастей, марно втішаєшся невживанням (їжі), бо якщо піст не принесе тобі виправлення, то ти будеш ненавидима Богом, як фальшива, та станеш подібною до злих демонів, що ніколи не їдять".
З постом, будьте здорові!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...