БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 23 листопада 2016 р.

ПРЕМІЯ ІМЕНІ І. П. КОТЛЯРЕВСЬКОГО У НОМІНАЦІЇ "СЛОВО"

Іванченко
Наталія Олексіївна
.
Президент України Петро Порошенко з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва в цьому році присвоїв звання "Заслужений артист України" артистці комунального підприємства культури і мистецтв "Полтавська обласна філармонія" Іванченко Наталії Олексіївні. Також вона цього року стала лауреаткою обласної премії імені І. П. Котляревського у номінації "Слово" за моновистави за творами українських письменників: "Катерина" (за Т. Шевченком), "Кайдашиха" (за І. Нечуй-Левицьким), "Геєна" (за О. Хало), "Маруся Чурай" (за Л. Костенко), "Чоботи" (за Н. Баклай).
Народилася 1960 року в с. Остапівка Миргородського району Полтавської області. Закінчила Гадяцьке культурно-освітнє училище та Харківський інститут культури.
З 1987 року працює на посаді артистки Полтавської філармонії. Розпочала свою роботу як ведуча філармонійної групи Валерія та Надії Нікітіних. З програмами "Від серця до серця", "Все починається з дитинства" побувала в багатьох областях України та за її межами. Саме в цей період створюється сольні програми " Маруся Чурай" Л. Костенко, "Сказка о Федоте стрельце – удалом молодце" Л. Філатова.
З роками сфера діяльності розширювалась. Наталія Іванченко працює як ведуча та артистка розмовного жанру з усіма провідними колективами філармонії, задіяна у багатьох програмах для дітей та юнацтва. В репертуарі твори Т. Шевченка, О. Вишні, М. Гоголя, О. Довженка, П. Глазового, О. Пушкіна, В. Симоненка, М. Горького; твори сучасних поетів і письменників П. Бондарчука, О. Хало, Н. Баклай, В. Тарасенка, Л. Галич, Л. Пічугіна.
Створено нові сольні програми: "Не згаси свічу" пам'яті жертв голодомору, "Світ казок" за творами О. Пушкіна, "Кайдашева сім'я", "Над Симоненком лебеді летять".
Лауреат Всеукраїнського конкурсу артистів естради, лауреат Республіканського конкурсу читців імені Т. Г. Шевченка, дипломант першого ступеня Всеукраїнського конкурсу сатири і гумору "Вишневі усмішки" з присвоєнням звання "Професійний сміхотворець України", дипломант Міжнародного фестивалю "Золота осінь Славутича". 
Наталія Іванченко має багатогранний талант. Майстер художнього слова, високопрофесійна і різнопланова артистка, з багаторічним артистичним стажем, її виступи є насиченими, змістовними, емоційними.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...