БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 5 жовтня 2016 р.

КОЛИШНІ ПРОФЕСІЇ ВІДОМИХ ПИСЬМЕННИКІВ

Вони прославилися на весь світ як талановиті письменники, однак на шляху до вершини літературної кар’єри їм довелося чимало попрацювати в інших професійних сферах. Деякі з них назавжди залишилися вірними своїй першій професії, вважаючи письменницьку працю не такою вже й важливою.
Пропонуємо вам декілька фактів щодо колишніх професій відомих письменників.
Джек Лондон промишляв на рудниках під час «золотої лихоманки», проте самостійно заробляти на життя він став набагато раніше. Будучи школярем, письменник продавав газети, а закінчивши початкові класи, у віці 14 років влаштувався робітником на консервний завод. Не справляючись з важкою працею, він подався в «устричні пірати» – почав нелегально ловити устриць в бухті Сан-Франциско. Пізніше 
йому довелося працювати матросом на промисловий шхуні, прасувальником у пральні та кочегаром.
Хорхе Луїс Борхес працював асистентом у муніципальній бібліотеці Буенос-Айреса і навіть став директором Національної бібліотеки. Письменник не хотів залишати своєї роботи і говорив, що вона дає йому багато натхнення для творчості. У літньому віці Борхес втратив зір, і сам себе жартома називав «сліпий бібліотекар». 
Льюїс Керролл ніколи не залишав своїх професійних занять: перш за все він був викладачем, математиком і фотографом, а заняття письменством часто називав «літературною дурницею». 
Андрій Платонов працював у майстернях з виробу млинових жорен, хлопчиком у конторі страхового товариства, ливарником на заводі труб, помічником машиніста паровозу, інженером-меліоратором, фахівцем з електрифікації сільського господарства та двірником.
Володимир Набоков все життя серйозно захоплювався метеликами і вніс чималий внесок у розвиток лепідоптерології – науки про лускокрилих. Він присвятив цим комахам 18 наукових статей, розробив нову класифікацію роду Polyommatus і відкрив 20 видів нових метеликів. Колекцію Набокова, в якій налічувалося 4324 екз. метеликів,
дружина письменника після його смерті подарувала Лозаннському університету (Швейцарія).
Антон Павлович Чехов залишався вірним клятві Гіппократа все життя. Його професія вплинула і на його творчість: на думку багатьох критиків, саме медична практика допомогла Чехову створити відомі образи лікарів - Астрова («Дядя Ваня»), Димова («Стрибуха»), Соболя («Дружина»), Рагіна («Палата № 6»), Старцева («Іонич»).
Джон Грішем в юності служив доглядальником, а потім – поливальником газонів за один долар на годину. Незабаром його підвищили до садівника і додали до заробітку півтора долара. Однак до цього часу він вирішив, що подібна робота не обіцяє йому далеких перспектив і подався в слюсарі-водопровідники.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...