БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

неділю, 2 жовтня 2016 р.

ПРО ТИХ, КОГО МИ ПРИРУЧИЛИ

Всесвітній день домашніх тварин святкується починаючи з 1983 року в день народження Махатми Ганді - передового борця за гуманне поводження з домашніми тваринами. Мета цього дня - оприлюднити дані та досягти в майбутньому зменшення непотрібних страждань і смерті мільйонів домашніх тварин, що гинуть щороку на тваринницьких підприємствах і в місцях забою худоби.
Заступниками, цілителями і покровителями домашньої худоби на Русі були святителі Спиридон і Власій. Спиридон (єпископ міста Тримифунта) з дитинства був пастухом овець, йому також була дарована влада над стихіями. Власій (єпископ міста Севатия) до прийняття сану був лікарем, а в дитинстві - пастухом. До нього приходили дикі звірі і лагідно чекали, поки святий закінчить молитву і благословить їх. Хворих тварин святитель зціляв, покладаючи на них руки. Моляться про домашню живність і святителю Модесту, архієпископові Ієрусалимському, який, по переказі, один раз оживив отруєну домашню худобу.
Бібліографи - відповідають за тих кого приручили.... 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...