БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

суботу, 15 жовтня 2016 р.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СІЛЬСЬКОЇ ЖІНКИ

15 жовтня весь світ згадає про сільських жінок. В наш урбанізований час становлять понад чверть всього населення земної кулі. У більшості сучасних країн і країн, що розвиваються, вони відіграють ключову роль у виробництві продовольства, сільськогосподарської продукції, у стабільному розвитку сільських районів. Але їхній життєво важливий вклад у суспільне життя був і залишається мало ким помічений. Міжнародний день сільських жінок заснований для того, щоб зробити вагомим і видимим для всіх той неоціненний внесок, який роблять сільські жінки для утримання кожної родини та держави в цілому. Ідея проведення Міжнародного дня сільських жінок була запропонована на ІV Жіночій конференції ООН, яка пройшла у 1995 році в Пекіні. Було вирішено щорічно 15 жовтня відзначати цей День під гаслом соціальної допомоги жінкам, що проживають у селі.
Жінка в Україні завжди була берегинею домашнього вогнища та сімейного затишку. Сільські жінки й молодиці не лише трудилися в полі та на городі, а й народжували дітей, розмальовували хати, вишивали, робили писанки, пряли, ткали килими ..Українки завжди славилися своїм розумом, охайністю, співучістю, вродою. Сільські жінки – це та опора суспільству, що дає не лише матеріальні блага, а й зберігає духовність нації.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...