БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

суботу, 1 жовтня 2016 р.

ПОЕЗІЯ ПОВІТРЯ

Міжнародний день музики було засновано у 1973 році Міжнародною музичною радою, яка діє при організації ЮНЕСКО.
Як стверджують учені, музика впливає на наш мозок набагато глибше, ніж будь-який людський досвід. Ця добірка присвячена дивовижним властивостям, якими володіє музика.

Відновлює після травми мозку
Багато людей, які зазнали травм мозку, можуть зіткнутися з довготривалими труднощами, пов'язаними з вимивою і пересуванням. Як лікування, деякі фахівці використовують музику, щоб стимулювати ділянку мозку, які відповідають за ці дві функції.
Покращує пам'ять
У дітей, які займаються музикою, поліпшуються розумові здібності, Вчені з Гонконгу з'ясували, що уроки музики покращують результати дітей у тестах, де потрібно згадати слова зі списку.
Зменшує біль.
Американські вчені продемонстрували, що музика також ефективна, як і відволікаюча тактика, для людей, схильних до тривоги через біль. В результаті прослуховування музики люди відчувають менше болю. Музика активізує сенсорні шляхи, які приглушують больові відчуття і сприяють розумовому та емоційному прилученню.
Зцілює розбите серце.
Насправді тут мова йде про серцевий напад. Справа в тому, що музика допомагає поцієнтам, які відновлюються після серцевого нападу або операції на серці, знижує кров'яний тиск, сповільнюючи частоту серцевих скорочень і зменшуючи тривожність.
Як профілактичний засіб рекомендується слухати радісну музику або пісні, які змушують вас краще почуватися.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...