БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

неділю, 7 серпня 2016 р.

ДАРА КОРНІЙ, ЛЮБА ДОЛИК, НАДІЯ МОРИКВАС ЗУСТРІЧ В БІБЛІОТЕЦІ

Ми всі з нетерпінням чекали цих днів, коли до Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Олеся Гончара завітали письменники Дара Корній, Люба Долик, Надія Мориквас та представники видавництв «Апріорі», «Старого Лева», які завітали на Полтавщину за підтримки книгарні "Книжковий дворик". Незабутнє враження справили наші гості.
Чарівна ведуча зустрічі, розпочала дійство знайомством бібліотечної аудиторії з авторками, але більшість присутіх вже давно прочитали по кілька книг літературних мисткинь. 
Популярна українська письменниця-прозаїк Дара Корній презентувала свої книги. До речі, знана в письменницьких колах як представниця Львова, насправді родом із Волині – з села Секунь Старовижівського району. Викладає у Львівській національній академії мистецтв. Має люблячого чоловіка і двох дітей. Це надзвичайно щира, світла жінка, проста у спілкуванні.
Для Дари Корній писати твори, де діють потерчата, відьмаки, енергетичні вампіри та янголи - природно, адже її захоплення: дохристиянська міфологія, праукраїнські вірування, етнографія, казки, народна музика, книги. Письменниця пише живою, простою українською мовою, часом вдало застосовуючи діалектизми, вплітаючи українські міфи, що є прикладом якісної масової літератури. Після публікації її першого роману видавці «охрестили» Дару Корній українською Стефані Майєр, адже вона проклала власний унікальний шлях у світ вітчизняного фентезі.
Долик Любов Юріївна народилася у березні 1965 року у місті Старий Самбір Львівської області в родині друкарів, навчалася у Львівському політехнічному інституті, спеціальність – прикладна математика. Зараз працює в органах Пенсійного фонду України. Член НСПУ з 2005 року. Пише поезії, пробує творити малі прозаїчні форми. В доробку - сім збірок поезії, книга перекладів з угорської поезії, участь у кількох збірниках короткої прози. Неодноразово публікувалася у часописах "Дзвін", "Київська Русь", "Пектораль", "Літературний Львів", та інших періодичних виданнях. Під час зустрічі письменниця презентувала книги зі свого творчого набутку. Вона розповіла слухачам про свій творчий шлях, а також зачитав декілька написаних історій і віршів.
У жінки вік не той?
Ніхто не скаже,
Що в жінки вік буває не такий.
Вона завжди-завжди, як тільки може,
Буває жінкою лишень! 
На всі віки.
Для української письменниці й кандидата філологічних наук Надії Мориквас робота з історичними джерелами стає не просто ґрунтом для наукових досліджень, а й поглинаючою хвилею, яка занурює в себе на декілька років. Випірнути на поверхню можна лише за однієї умови – написати роман. 
Надія Мориквас – поетеса, прозаїк, есеїст. Лауреат літературної премії року імені Богдана Лепкого за біографічний роман-есей «Меланхолія Степана Чарнецького». Автор кількох поетичних збірок. Найвідоміші прозові твори: щоденники іронічної прози «Спокуса вічністю», повісті-есеї «За нас – у Львові. Міти і міфи», «Рід». У 2007 в авторській серії «Українські хроніки» вийшов роман «Час без любови».  Головний редактор культурологічного журналу «Річ». Живе у Львові. 
Гості налаштували присутніх на добро, любов до України, патріотизм та активну життєву позицію. Сподіваємося разом із нашими гостями, що мудрість, повага до рідної землі і Слово допоможуть нам у ці складні для нашої держави дні. 
Письменниці з великою радістю відповідали на запитання присутніх... 
Година спілкування промайнула непомітно і навіть після закінчення, наших гостей обступили шанувальники: брали автографи, фотографувалися, дякували..
На згадку про зустріч залишились позитивні враження, та придбані книги з автографами авторів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...