БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 8 червня 2016 р.

"ЗОЛОТІ БУКВИ" ВАСИЛЯ ШКЛЯРА


 Шкляр В.М.
65 років виповнюється Володимиру Шкляру, українському письменнику.
Василь Миколайович Шкляр народився 10 червня 1951 року в селі Ганжалівка Лисянського району на Черкащині. Пізніше родина переїхала до міста Звенигородки, де Василь Шкляр закінчив школу зі срібною медаллю. Потім він вступив на філологічний факультет Київського університету, але диплом про вищу освіту отримав у Єреванському університеті.
Спочатку Василь Шкляр працював у пресі, а потім перейшов на творчу роботу. Займався політичною журналістикою, бував у «гарячих точках». Також свого часу був прес-секретарем Української республіканської партії. У березні 1998-го був кандидатом у народні депутати України від виборчого блоку «Національний фронт». А у 2000–2004 роках був головним редактором видавництва «Дніпро».
Василь Шкляр є членом Спілки письменників України та Асоціації українських письменників. 
Василь Шкляр – лауреат багатьох літературних премій. 
Особливої відомості ім’я Василя Шкляра набуло у зв’язку з його демонстративною відмовою прийняти Шевченківську премію у 2011 році. 
  • Нагороди [Електронний ресурс] // Василь Шкляр офіційний сайт письменника : [сайт].  Текст. і граф. дані. [Б. м.], 2016.  http://shkliar.com.ua/nahorody/ (дата звернення: 25.04.2016).  Назва з екрана.
  • БІБЛІОГРАФ РЕКОМЕНДУЄ

  1. Шкляр, Василь Миколайович. Ключ [Текст] : роман / В. М. Шкляр. - Х. : Фоліо, 2008. - 218 с.
  2. Шкляр, Василь Миколайович. Залишенець. Чорний Ворон [Текст] / В. М. Шкляр. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2010. - 384 с. 
  3. Шкляр, Василь Миколайович. Кров кажана [Текст] : роман / В. М. Шкляр. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2013. - 272 с. 
  4. Шкляр, Василь Миколайович. Маруся [Текст] : роман / В. М. Шкляр. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 320 с.
  5. Шкляр, Василь Миколайович. Ностальгія [Текст] : роман / В. М. Шкляр. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 256 с. 
  6. Шкляр, Василь Миколайович. Чорне сонце [Текст] : збірка / В. М. Шкляр. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 304 с. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...