БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 3 червня 2016 р.

БЕЗ СПАВЖНЬОЇ ДРУЖБИ ЖИТТЯ - НІЩО

9 ЧЕРВНЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДРУЗІВ
Дружба - це взаєморозуміння і безкорисливість, щирість і довіра, спільні інтереси і точки дотику. Друг ніколи не залишить у біді і завжди прийде на допомогу.
У 1997 році Організація Об’єднаних Націй затвердила Вінні Фу на посаду посла Дружби в світі.
Друг — це одна душа, яка живе в двох тілах, — сказав Аристотель. Всі народи в усі часи шанували дружбу найбільшою соціальною і етичною цінністю. Але, як правило, «справжня дружба» незмінно вважалася вкрай рідкісною. 
Але ми сподіваємося, що у вашому житті є хоча б одна людина, яку ви захочете від щирого серця привітати з цим святом. Адже Міжнародний день друзів (International Friends Day), що відзначається 9 червня, заснований саме для того, щоб, незалежно від життєвих обставин і різних перипетій, ми нагадали своїм друзям про те, як вони важливі для нас, щоб порадували їх.
В День друзів ми вітаємо всіх наших читачів блогу! Не забудьте привітати ваших друзів! Бажаємо Вам всіх благ і нехай Ваша дружба ніколи не зникне! Зі святом Вас, друзі!
Притча
У мудреця запитали: - Скільки видів дружби існує?
- Чотири, - відповів він. - Є друзі, як їжа: кожен день ти маєш потребу вних. Є друзі, як ліки: шукаєш їх, коли тобі погано. Є друзі, як хвороба: вони самі шукають тебе. Але є такі друзі, як повітря: їх не видно, але вони завжди з тобою...
БІБЛІОГРАФ РЕКОМЕНДУЄ:
Таунсенд, Сью. Таємний щоденник Адріана Моула : роман / С. Таунсенд ; пер. з англ. А. Сагана. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2014. - 240 с. 
Українським тінейджерам неодмінно сподобається провести час у компанії з Адріаном Моулом, позаяк його таємний щоденник переконливо доводить: життя будь-якого підлітка у тринадцять-чотирнадціть років – це вир глобальних дилем, які дорослим навіть у найстрашніших снах не снились.
Сюжет книги – це історія не про злети і падіння (однак, їх там теж можна знайти вдосталь), а про те, як сприймають цей світ сучасні хлопчики, коли їм минає тринадцятий та чотирнадцятий рік, і за яких обставин у підліткових душах прокидаються інтелектуали, письменники, закохані романтики і бунтарі-радикали.
Ющук, Іван Пилипович. Троє на Місяці : граматико-фантаст. повість / І. П. Ющук. - К. : Грані-Т, 2010. - 240 с. 
Як можна поєднати граматику і фантастичні пригоди юних українців на Місяці? Виявляється, зі скрутного становища й у космосі можна вийти переможцем, коли дбати про друга і пам’ятати про силу рідного слова.
Та коли ви поринете в карколомні пригоди трьох друзів – не забудьте разом із ними розв’язувати граматичні задачі, щоб збагнути, про що мовиться у важливих шифрованих повідомленнях. 
Нестайко, Всеволод Зіновійович. Неймовірні детективи / В. З. Нестайко. - К. : Країна Мрій, 2014. - 400 с.
Женя Кисіль і Вітасик Дорошенко, звичайні київські школярі, ніколи не думали, не гадали, що їм доведеться розплутувати загадкові злочини з присмаком містики. Проте хіба можна лишатися осторонь, коли поруч коїться неймовірний детектив? І коли допомоги потребують капітани міліції?.. Захопливі повісті відомого дитячого письменника Всеволода Нестайка запрошують юного читача приєднатися до карколомних пригод, взяти участь у розслідуванні й опинитися віч-на-віч із загадками, пояснення яких іще не знає сучасна наука.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...