БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

неділю, 12 червня 2016 р.

ДО ЮВІЛЕЮ ГАРРІЄТ БІЧЕР-СТОУ

205 років від дня народження Гаррієт Бічер-Стоу
"Через книгу цієї маленької жінки і вибухнула 
Громадянська війна в Америці"
Авраам Лінкольн, президент США
Гаррієт Єлізабет Бічер Стоу народилася 14 червня 1811р. в місті Личфілд (штат Коннектикут, США) у сім'ї відомого богословата проповідника Лиману Бічера. Довгий час майбутня письменниця працювала вчителькою школи для дівчаток, яку заснувала її сестра. У 1836 вийшла заміж за професора богослов'я.
У своїх літературних творах вона виступила полум'яною захисницею жіночої освіти та знищення рабовласництва. Найвідоміший її роман - "Хатина дядька Тома" (1852) у першому ж році розійшовся тиражем у 350 тисяч, а загалом у 600 тисяч примірників, витримав 35 видань в Англії і був перекладений 20 іноземними мовами.
Будинок Бічер-Стоу в Брансуїке, штат Мен, де була написана "Хатина дядька Тома", входить до списку найважливіших пам'яток США.
У книзі "101 найвпливовіша неіснуюча особистість", яка присвячена літературним героям, що зіграли значну роль і історії людства, дядько Том посідає 11-те місце.
  • Бічер-Стоу, Гаррієт. Хатина дядька Тома [Текст] : роман / Г. Бічер-Стоу ; пер. з англ. В. Митрофанова. - К. : Школа, 2008. - 352 с.
У романі розгортаються дві лінії: історія дядька Тома й історія Джорджа та Елізи. Їхні лихі пригоди майже не пов’язані між собою. Вони лише спричинені однією подією: "добрий" рабовласник містер Шелбі, заборгувавши, продає свого відданого слугу Тома і сина відданої служниці Елізи. Розпочинається тернистий шлях дядька Тома та боротьба Джорджа й Елізи за свободу та щастя.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...