БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 11 травня 2016 р.

КНИГИ, СЮЖЕТОМ ЯКИХ Є САМОТНІСТЬ

Самотність турбує досить велику частину населення, як не дивно, міського. Перебування в суспільстві, в оточенні людей не означає відсутність самотності. Навіть маючи певне коло спілкування, людина може почуватися самотньою. 
Але з іншого боку – тільки на самоті ми можемо зануритись у себе, спробувати розібратися у своїх почуттях та своєму житті. Самотність здатна як роздавити людину, так і зробити її сильнішою. Що на цю тему нам може сказати література? Пропонуємо книги, центром яких є самотність.
  • Гамсун, Кнут. Пан : роман / К. Гамсун ; пер. с норв. Е. Суриц. - М. : Текст, 1999. - 188 с.
«Пан» Кнута Гамсуна – ліричний роман норвезького письменника. У центрі сюжету – природа, як невідривна частина людського буття, і нерозділене кохання, що залишає в серці героя лише пустку. А самотність, можливість жити відлюдником, – єдиний спосіб збагнути себе та відчути істинну свободу.
  • Бронте, Шарлотта. Джейн Ейр / Ш. Бронте ; пер. з англ. П. Соколовський. - К. : Основи, 1999. - 652 с. 
Роман розкриває перед читачем нелегку долю дівчини, яка рано стала сиротою. І хоча життя не тішило її, вона виросла сильною, незалежною жінкою. Це книга про дитинство та нелегке дорослішання, про пошуки себе та свого майбутнього, про боротьбу за власне щасливе і не обов`язково самотнє життя. 
  • Карпа, І. Супермаркет самотності ; Перламутрове порно / І. Карпа. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2008. - 272 с. 
Книжка з доданим у дужках написом «Супермаркет Самотності», що там усередині? Записи, майже репортажні... Листи - свої й до себе, переважно електронні, розгорнуті й згорнуті... Есемеси... Жмуток усякого поп-мотлоху.
  • Липовська, Людмила. Вітамін від самотності : роман / Л. Липовська. - К. : Зелений Пес : Гамазин, 2008. - 352 с. 
Є на світі люди не просто радісно-яскраві, є справжні вітамінні дівчиська! Саме такий вигляд має одна журналістка, яка у свої двадцять п’ять і досі наївно шукає себе. Чи досягне вона успіху, чи ні - буде залежати від неї самої. Але ми з вами зробимо висновок, що пошуки себе бувають успішними тільки тоді, коли одночасно ви зумієте знайти ще когось – того, хто далі піде поряд шляхами життя у нових пошуках тепер уже вашого спільного щастя.
  • Сэлинджер, Джером Дейвид. Над пропастью во ржи : роман, рассказы / Д. Д. Сэлинджер ; пер. с англ. Р. Райт-Ковалевой. - Львів : Вища школа, 1987. - 200 с. 
Джером Девід Селінджер – відомий відлюдник. Але не лише його роман «Над прірвою у житті» просякнутий мотивами самотності. 
  • Грін, Саллі. Напівлихий / С. Грін ; пер. з англ. В. Морозов. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2014. - 384 с. 
«Напівлихий» - фантастична книги сучасної британської письменниці Саллі Ґрін. У них головний герой, спочатку ще зовсім хлопчик, а потім – незвичайний юнак, чужинець у дуальному світі, світі білих та чорних магів. Він має безліч ворогів і навіть кількох друзів, але змушений сам торувати свій шлях у пошуках відповідей та можливості вижити.
А яка ваша думка щодо  творів?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...