БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 13 травня 2016 р.

КНИГИ ПРО КОХАННЯ

Кохання - тема роздумів людства, одвічна тема. І до сьогодня нас хвилюють та розчулюють твори Петрарки, Шекспіра, Пушкіна, Ахматової, Франка, Лесі Українки. Красу кохання оспівували й українські поети, прозаїки.
Особливо мені подобаються прекрасні твори сучасних українських письменників Марії Матіос, Люко Дашвар, Ірен Роздобутько, Світлани Талан, Олени Печори, Юрія Винничука... 
Твори, присвячені темі кохання, стають справжніми шедеврами літератури, що не втрачають своєї актуальності, скільки б років чи даже сторіч не минуло з часу створення. 
Для вас - дивовижні історії кохання, від романтичних до найвідвертіших. Заборонені бажання, фатальна пристрасть, сімейні саги, захоплюючі любовні пригоди.
Читати про кохання треба завжди, пропонуємо вашій увазі книги, які стануть чудовим духовним релаксом...
Гурницька, Наталія. Мелодія кави у тональності кардамону [Текст] : історія забороненого кохання : роман / Н. Гурницька. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 400 с.
У цьому романі у романтичному місті Лева зустрілось перше кохання з коханням останнім. Це історія кохання доньки греко-католицького священика та польського шляхтича, події відбуваються у середині ХІХ століття. Їхні статуси та вікова різниця дають зрозуміти, що закоханим прийдеться нелегко. Авторка працювала над «Мелодією кави у тональності кардамону» більше 10 років, тож книга витримана як добре вино.
Корній, Дара. Тому, що ти є [Текст] / Д. Корній. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2013. - 240 с. : тв. - (Коронація слова - 2011).
А це вже про кохання справжнє, яке здатне чекати роками, терпіти, коритись, щоб потім розквітнути. Там чоловік, про якого мріє чи не кожна – романтичний, відданий, закоханий тільки в одну єдину. Але це не казка, і як в житті, в романі все не просто.
Ніколи не рано закохатися. Сашко з дитсадка марив Оксаною, та вони прожили життя нарізно. Але ніколи не пізно щось змінити. Справжнє кохання ламає всі перешкоди, навіть перемагає смерть. Чи то так здається?
Дашвар, Люко. Молоко з кров'ю / Л. Дашвар. - Х. ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2010. - 272 с. 
Яке то щастя — зустріти свою половинку і покохати! Коли душа сягає неба, коли розумієш: ось твоя доля…
Першій красуні на селі Марусі-румунці до пари став Льошка — розумний, красивий, успішний, — то й жити б їм як королям. І яке їй діло до сусіда, хирлявого рудого Стьопки-німця в поламаних окулярах? От тільки чомусь щоночі йде він до бузкового куща біля Марусиної хати, і щоночі вона відчинає вікно…
Дочка українського олігарха Олексія Ординського Руслана, 17-річна розумниця і красуня, яка ось вже 10 років не бачила батьківщину, тому що мешкала з батьками у Англії. Та раптом у неї спалахнули патріотичні почуття. Вона сказала, що хоче повернутися на рідну землю, щоб зробити для неї щось корисне. Їй було важко пояснити батькам, чому вона на це зважилася, але все ж таки вона досягає свого, і батьки відправляють її до Києва з чотирма охоронцями і грошима на покупку рідної землі. Їй пропонується земля, яка перетворилася на котеджне селище «нових українців». Але Руслана хоче землі, «оспіваної легендами»…

Матіос, Марія Василівна. Жіночій аркан у саду нетерпіння [Текст] / М. В. Матіос. - [2-е вид.]. - Львів : ПІРАМІДА, [2011]. - 308 с.

Традиційно жінки ніколи не танцюють аркан – ритуальний, суто чоловічий танець жителів гір. Проте Марія Матіос стверджує, що її героїня "затесалась між аркани", і цей аркан не стане вальсом. Бо така парадоксальна вдача її героїні, яка з однаковою пристрастю щоденно випробовує своє серце на розрив: чи то тримає батіг у руках для лінивців, чи сповідається в любові. "Жіночий аркан у саду нетерпіння" – поезія справжньої Жінки. Жінки із плоті та крові, жінки, яка вміє бути щасливою отут і вже."

Винничук, Юрій Павлович. Весняні ігри в осінніх садах [Текст] / Ю. П. Винничук. - Х. : Фоліо, 2013. - 313 с.
Роман «Весняні ігри в осінніх садах» був, мабуть, найбільш скандальним переможцем конкурсу "Книга року ВВС" (2005) за всю його історію. Еротичність і відкритість цього твору викликали свого часу цілий шквал пуританського обурення. Але це не просто відкритість, це щира сповідь головного героя, самотнього чоловіка, і сповідь ця сповнена іронії та самоіронії, комедії та трагедії..
Талан, Світлана. Мої любі зрадники [Текст] : роман / С. Талан. - Тернопіль : Богдан, [2013]. - 280 с.
Ця книга про відголоски минулого та про перипетії сучасного. Про зраду й прощення, про щирість почуттів і про їх потоптання. Про спокусу та кару. Про непростий шлях становлення головної героїні та про її жертовність А найперше — про відповідальність за власні вчинки та помилки своїх рідних, про долю й недолю, про любов!
Читайте з нами!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...