БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

вівторок, 15 грудня 2015 р.

ЧУРАЇВНА, ОВІЯНА ЛЕГЕНДОЮ

Цього року 390-річчя від дня народження своєї напівлегендарної землячки Марусі Чурай. Не залишились і ми осторонь цієї дати.
14 грудня в бібліотеці пройшов день краєзнавства, в ході якого експонувалась розгорнута книжково-ілюстративна виставка 
"Чураївна, овіяна легендою", на якій були представлені історичні, літературознавчі розвідки, книги, антології, збірки народних пісень, тексти наукових статей, публікації з періодики, художні твори, які дають достатні, науково доведені підстави вважати піснярку історичною особою. Хоч тема біографії і творчості талановитої полтавки ще належним чином не досліджена. 
На літературно-музичну годину "А Полтава співа Чураївни пісні..." були запрошені учні СШ № 38. Зі слайдів і записів пісень, ніби вийшла в затишну залу ніжна і сильна духом полтавська козачка, авторка приписуваних їй 23-х музично-поетичних перлин. В центрі уваги була не лише постать легендарної народної поетеси, а й роль її пісенної поезії в долі нашого народу. Юні полтавці, душі яких чутливі до слова і мелодій, переконалися, що "знала ті пісні уся Полтава, тим пісням судилися віки". 
"Народ шукає в геніях себе..." – таку назву мав інформаційний огляд художніх творів українських письменників, в т. ч. полтавців, в яких висвітлюється образ Марусі Чурай. Були перегорнуті сторінки чудових, як класичних, так і сучасних творів, автори яких схиляються у шані перед великою пісняркою.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...