БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 10 грудня 2015 р.

ФЕНОМЕН ЖІНОЧОЇ ПРОЗИ

Тема жіночої психології завжди цікавила письменників і служила хорошим прикладом для роздумів, але як відомо, про жінку і для жінки раніше писали переважно лише чоловіки. Адже, загалом, жіноче письменництво виникло набагато пізніше чоловічого. 
В покажчику висвітлено дослідження жіночої тілесності у різних її проявах, не в сенсі сексуальності, еротичності, а в ширшому значенні: відчуття, сприйняття. Це покажчик, за яким можна констатувати, що в Україні існує сучасне жіноче письмо. 
Покажчик є своєчасним і вкрай необхідний для літературознавців, учителів-філологів, усіх тих, кого цікавить «жіноча проза» в контексті сучасної української літератури, її специфіка та роль жінки-письменниці в суспільстві. До кожної персоналії подається коротка бібліографічна довідка, списки творів, окремих видань, надрукованих у журналах, газетах, Інтернет ресурсах, та описи матеріалів про творчість авторок.
Пропонована література використовувалася при підготовці видання.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...