БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

понеділок, 9 листопада 2015 р.

ДЕНЬ КНИГИ РЕКОРДІВ ГІННЕСА

9 листопада - День книги рекордів Гіннеса. Книгу рекордів створив британський інженер і власник пивоварні Х'ю Бівер. У листопаді 1951 року він вирушив з друзями на полювання. Увечері в барі між чоловіками виникла суперечка, який з диких птахів найшвидший. Чоловіки переглянули декілька довідників, але відповіді не знайшли. Тоді Бівер вирішив створити книгу, в якій будуть зібрані всі рекорди.
27 серпня 1955 року у Лондоні накладом 50 тисяч примірників вийшов 198-сторінковий довідник «Чудеса Гіннеса». Наступного року книга вийшла у США під назвою «Книга рекордів Гіннеса» і завдяки величезній популярності невдовзі стала всесвітньо визнаним авторитетним джерелом про різноманітні досягненням людства.
Назвав він її на честь своєї пивоварні. Сьогодні Книга рекордів Гіннеса є книгою з найбільшим тиражем з усіх книг, захищених авторським правом.

БІБЛІОГРАФ  РЕКОМЕНДУЄ:
Гиннес. Большая книга знаний. - М. : АСТ,2002 . - 480 с.
Унікальне видання "Велика книга знань Гіннеса" включає розділи: "Мистецтво", "Наука", "Історія", "Політика", "Географія", "Філософія", "Медицина", "Нові технології", "Спорт".
480 наповнених фактами сторінок.
Більше 2500 біографій знаменитих людей 
Понад 600 повнокольорових ілюстрацій і тривимірних карт 
Незамінний щоденний довідник про все.

Гиннесс. Книга рекордов 2003 / Пер. с англ. - М. : АСТ, 2003. - 288 с.
"Гіннес. Книга рекордів 2003" - це сотні нових рекордів і тисячі прекрасних ілюстрацій.
Ви прочитаєте про самі вражаючі спорудження й про самих
великих колекціях, про диваків, що ковтає шпаги, і про героїв, що рятують людські життя, про рекорди в олімпійських видах спорту і в поло на слонах. Всі досягнення людства і всі самі незвичайні явища природи - у новій "Книзі рекордів"!




Гиннес : мировые рекорды 2010 / [пер. с англ. П. Андрианова, О. Иоффе, И. Павловой, М. Фадеевой]. - М. : АСТ : Астрель, [2011]. - 288 с.
Познайомтеся з новим виданням найпопулярнішою книги у світі. Як і завжди, тут ви знайдете сотні нових досягнень та оновлених рекордів, а також безліч приголомшливих фотографій.В цьому випуску книги: Найновіші фотографії та рекорди; «Незламні»:
рекорди, які ніхто не побив; 100 найкрутіших рекордів десятиліття! Рекорди зсередини: дізнайся, як безкоштовно скачувати відеокліпи та фотографії, які ще ніхто не бачив; Можливість дізнатися, який рекорд був встановлений в твій день народження; Спортивний довідник; День «Книги рекордів Гіннесса»; Інструкція: як побити рекорд.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...