БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

понеділок, 26 жовтня 2015 р.

ЧИТАЙТЕ РОМАНИ ПРИМАДОННИ ІРОНІЧНОГО ДЕТЕКТИВУ ДАР'Ї ДОНЦОВОЙ

Дар'я Донцова  (справжнє ім'я Агрипина Аркадіївна Донцова) народилася 7 липня 1952 року в Москві.
Батько - Аркадій Миколайович Васильєв (1907-1972), маловідомий  письменник.
Мати - Тамара Степанівна Новацька (1917-2008), режисер.
До школи до Дар'ї Донцової були приставлені дві гувернантки. Вони навчили її непогано говорити французькою та німецькою мовами.
У школі Агрипина, за її словами, не користувалася особливим авторитетом у однокласників. Їй дуже добре давалися гуманітарні предмети і іноземні мови, але вона була вкрай слабка в математичних науках.
У 1974 році Дар'я Донцова закінчила Московський державний університет імені М. В. Ломоносова, факультет журналістики. Після інституту працювала 2 роки в Сирії в Алеппо в Радянському консульстві перекладачем з французької. Після повернення до Москви, до 1983 року працювала у відділі інформації газети «Вечірня Москва». У 1983 році змінила прізвище (на прізвище чоловіка) і перейшла на роботу в щомісячний журнал «Вітчизна». Після народження дочки (у 1986 році) зайнялася викладанням німецької та французької мови.

Нагороди

  • Лауреат премії «Письменник року» в 2001, 2002, 2003 роках. 
  • Лауреат премії «Бестселер року» (заснована газетою «Книжное обозрение») у 2002, 2003 роках. 
  • Лауреат премії торгового дому «Бібліо-Глобус» у номінаціях «Автор року» та «Ім'я року» в 2002 році. 
  • Лауреат щорічного відкритого конкурсу «Книга року» (Міністерства у справах друку, телерадіомовлення і засобів масової комунікації Росії) у номінації «Бестселер року» в 2003 році. 
  • 2003 р. була закладена зірка на честь Дар'ї Донцової на літературній Площі зірок у Москві на Страсному бульварі. 
  • в 2006, 2007, 2008, 2009 і 2010 роках за даними опитувань ВЦВГД Дар'я Донцова визнавалася «Письменником року». 
Читайте романи примадонни іронічного детективу Дар'ї Донцовой.


ДОНЦОВА, ДАРЬЯ ДЬЯВОЛ НОСИТ ЛАПТИ [Текст] : роман / Д. ДОНЦОВА. – М. : ЭСМО, 2011. – 352 с.
Віола Тараканова, відома широким масам як письменниця Аріна Віолова, міцно влипла! Тільки уявіть - її звинувачують у вбивстві адвоката Миколи Литягина! Вона всього лише сподівалася розжитися у захисника крутим сюжетом для свого нового детектива, і чим це скінчилося? У неї виявився ноутбук Литягина і найважливіша доказ, який може виправдати
невинного і засадити за грати справжнього маніяка - щороку в один і той же день він душить осіб легкої поведінки однаковими блакитними шарфами... 
 Щоб читати онлайн книгу «Диявол носить постоли» перейдіть за вказаним посиланням.


ДОНЦОВА, ДАРЬЯ ДИЕТА ДЛЯ ТРЕХ ПОРОСЯТ [Текст] : роман / Д. ДОНЦОВА. – М. : ЭСМО, 2008. – 344 с.
Ну от скажіть будь ласка, яким чином пампушечка Таня Сергеєва може схуднути, якщо навколо щоразу виявляється така величезна кількість спокус? На чому зупиниться погляд - скрізь апетитні тістечка й вишукані тортики, ковбасна нарізка і інші кулінарні шедеври. А ось вітрини бутиків пропонують виключно одяг для худих фотомоделей і струнких дівчат ... І як Таня не старається сидіти на дієті, виконувати безліч справ за день, бігаючи туди-сюди, позбутися зайвих кілограмів поки не вдається ніяк. А тепер пані Сергеєва, співробітниця агентства під назвою «Прикол», повинна зображати няню, для банкіра, який несподівано впав у дитинство ... А він взяв і помер прямо у неї на очах ... Але природною смертю назвати важко - швидше за все, це вбивство. Звичайно ж, Тетяні залишитися осторонь не вдасться і вона проявить максимум своїх дедуктивних здібностей, щоб пролити світло на цю історію, покриту мороком ...
Щоб читати онлайн книгу "Дієта для трьох поросят" перейдіть за вказаним посиланням.

ДОНЦОВА, ДАРЬЯ РОМЕО С БОЛЬШОЙ ДОРОГИ [Текст] : роман / Д. ДОНЦОВА. – М. : ЭСМО, 2007. – 384 с.
Нічого собі дільце звалилося на голову Даші Васильовій - вона повинна знайти ... шубу. Правда, манто не простої - з рожевої шиншили, вартістю в особняк. Хоч і не хочеться, а шукати доведеться, інакше втратила його на веселій тусовці подруга, безладна Таня назавжди оселиться в Дашином будинку. Вона вже зайняла її кімнату! Просто сіла на ліжко, і поки Даша не відшукає манто, не бажає вставати. Шубку подарував Тані чоловік, і якщо її не повернути, він, ревнивий Отелло, вижене дружину. Або посадить у в'язницю! Тим більше, виявляється, що він їй і не чоловік зовсім. Тільки навіжена-подружка могла прийняти весілля в таїландському готелі за справжню шлюбну церемонію. І Даша знайшла ... труп. Але де ж шиншила? А тіло, між тим, зникло прямо з-під носа у любительки розшуку. 
 Щоб читати онлайн книгу «Ромео з великої дороги» перейдіть за вказаним посиланням. 

ДОНЦОВА, ДАРЬЯ ХОЖДЕНИЕ ПОД МУХОЙ [Текст] : роман / Д. ДОНЦОВА. – М. : ЭСМО, 2007. – 365 с.
Не життя, а театр абсурду! У  квартирі оселилася бабка Вараниха. Бабка ганяє у свої сімдесят на роликах, а ящірка спить в  ліжку. Спробуйте в таких умовах вести справу про вбивство, та не про один ... Спочатку згорів у джипі чоловік моєї подруги Наді  Богдан. Потім Надю хтось довів до самогубства дзвінками з того світу і посилками з горілими речами чоловіка. Загиблі друзі були лікарями. А незабаром вона дізналася, що Богдан перед смертю продав медичну клініку своєму заступнику Єгору Правдіну ... Але тут і з Єгором сталася біда - він випав з балкона. Ви вірите у випадковість?! 
Щоб читати онлайн книгу «Хождение под мухой» перейдіть за вказаним посиланням.                                     
Приємного Вам читання.
У нашій бібліотеці  можете  взяти  додому  книги  Дар'ї Донцовой. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...