БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 25 вересня 2015 р.

УКРАЇНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З МЕНЕ

Красива осінь вишиває каштани, а останні дні вересня дарують нам тепле і радісне свято. Сьогодні в цей вересневий день в бібліотеці - творча зустріч з переможцями та учасниками Обласного конкурсу на кращу літературну роботу серед молодих користувачів бібліотек області «Україна починається з мене».
День дійсно видався напрочуд добрим, дерева ледь торкнула вереснева позолота. Легенький вітерець несе срібні ниточки павутиння. Повітря напоєне незрівнянними пахощами айстр, чорнобривців, жоржин. Та зараз небо, ясне та яскраве, радіє сьогоденню. Ми всі з нетерпінням чекали гостей, яким завжди раді.
Цей конкурс проводився з ініціативи Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. Гончара та Управління культури Полтавської обласної державної адміністрації. Ми отримали чималий літературний доробок молодих людей, користувачів районних, міських, сільських бібліотек (від 14 до 21 року), що мають активну громадянську позицію і передають свої патріотичні погляди на папері. На конкурс надійшло 44 роботи від 25 центральних бібліотечних систем області.
Бібліотеки області приділяють велику увагу патріотичному вихованню молоді. Що означає поняття патріотизм для нас
сьогодні? Безперечно, це любов до своєї Батьківщини, гордість за неї в минулому і віра в її майбутнє. Якщо ми можемо стверджувати, що любимо свою землю, пишаємося звитягами наших пращурів і робимо все від нас залежне задля її майбутнього, ми – патріоти.
Офіційну частину свята відкрила заступник директора з науково-бібліотечної роботи Сичова С. В., яка звернулася до присутніх із теплими словами привітань, наголосила: «Сьогодні неможливо уявити сучасне життя без бібліотеки, де кожна людина може духовно збагатитись та змістовно відпочити...».
Оцінювало творчість конкурсантів кваліфіковане, об’єктивне журі. І сьогодні кращі з кращих отримали нагороди за свою працю. 
Переможцем конкурсу 1 місце «Україна починається з мене», в номінації поезія посіла Боженко Ольга, користувачка Великобагачанської ЦРБ, за вірш «У вічних обертах мінливої планети». Номінація проза Кльокта Роман Малобудищанська сільська бібліотека-філіал Зіньківської ЦБС, есе-роздум «Україна починається з мене».
Працівниками сектору краєзнавчої літератури і бібліографії була організована виставка-перегляд «Полтавщина – погляд крізь віки». Книги, представлені на виставці про історію рідної Полтави, про це свідчать археологічні дослідження, історичні документи. Але всі книги виставити немає можливості, тому ми представили лише добірку книг на виставці-перегляді. 
Програма свята була як завжди насиченою та цікавою - зачитували уривки віршів, есе; звучали пісні, а радісні посмішки і настрій не покидали всіх нас.
Свято, що скінчилося, уже відійшло в минуле, але надало наснаги бібліотекарям всієї області працювати, аби наступного року знову зібратися на святкуванні Обласного конкурсу на кращу літературну роботу серед молодих користувачів бібліотек області «Україна починається з мене».

1 коментар:

  1. Фраза «Кадры решают всё», какой бы старомодной она сейчас ни казалась, всё-таки не теряет своей актуальности.
    Если библиотека хочет быть востребованной, она должна меняться и чувствовать тренд, моду и ветер времени.
    ТАк держать!!!! МОЛОДЦЫ!!!!!!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...